NÆRSYNTHET Legg inn en kommentar

Nærsynthet (Myopia) er en vanlig brytningsfeil, og kjennetegnes ved at du ser uklart på avstand, mens du fortsatt kan se klart på nært hold.

Myopi påvirker både menn og kvinner. Det er vanligvis forårsaket av en langstrakt øyeeple. Fordi øyet er for langt, blir lyset fokusert på et punkt foran netthinnen, noe som får ting på avstanden til å virke uklare.

En annen årsak kan være at øyeeplet er for buet og bryter lyset for tidlig, som igjen forårsaker at lyset fokuseres foran netthinnen (ikke på netthinnen).

Nærsynthet oppdages vanligvis tidlig når et barn begynner å klage på at han/hunn ikke kan lese det som står på tavlen på skolen, men lett kan lese bøker. Det er også slik at nærsynthet i mange tilfeller blir stadig verre fram til en person slutter å vokse.

Når en person er blitt diagnostisert, er hyppige øyekontroller avgjørende. Fordi nærsynthet har en tendens til å utvikle seg over tid, vil verdiene i brilleattesten endres med jevne mellomrom, noe som betyr at nye kontaktlinser eller briller er nødvendige for å imøtekomme de endrede verdiene i brilleattesten.

Nærsynthet er delvis arvelig, noe som betyr at du er mer sannsynlig å være nærsynt hvis en av foreldrene dine er nærsynt. Det finnes ingen måte å hindre nærsynthet på, men flere måter å korrigere det på.

Briller og kontaktlinser gjør det enkelt å korrigere nærsynthet. Laserkirurgi blir et mer vanlig alternativ blant voksne. Imidlertid er laserkirurgi ikke anbefalt for barn og tenåringer; Disse bør vente med operasjonen til de er fullvoksne.

Legg igjen en kommentar