Solbriller til barn

Gjentatt soleksponering gir de største skadene.

Barn er tre ganger så mye tid ute som voksne, og burde selvfølgelig beskyttes grundig ved bruk av solbriller. 

Barns øyne er mer utsatte for solskader enn voksnes. I motsetning til voksnes øyelinser kan ikke barns øyelinser filtrere ut UV-stråler, slik at en større mengde av dem når netthinnen.

Barns øyne er veldig følsomme ovenfor UV-stråling, da deres unge øyne fortsatt er under utvikling. Rundt 80% av den totale livstids eksponering for UV-stråler skjer før fylte 18år. UV-beskyttelse er inkludert i prisen på våre solbriller (se spesifikasjon på solbrillen).

Er du på jakt etter «Solbriller m/styrke» kan alle våre barnebriller m/styrke leveres som solbrille med farget glass på vår hovedside Visio-rx.no.

Bruker barnet briller til daglig, kan det være en ide å velge fargeskiftende glass. I solskinn blir disse glassene automatisk mørke som en solbrille.

– Begynn med solbriller så tidlig som mulig

Overlege Ketil O. Eriksen ved Øyeavdelingen på Oslo universitetssykehus har en klar oppfordring til norske foreldre:

– Sett solbriller på barna. Det er ikke nødvendig til enhver tid, men på dager med mye sol er det viktig for å forebygge øyeskader senere i livet. Barns øyne har en større cellefornyelse enn voksnes, og tar derfor lettere skade.

Eriksen sammenligner solbrillebruk med bruk av sykkelhjelm.

– Hvor tidlig bør barn få solbriller?

– Så tidlig som mulig. Nå vil nok de aller yngste bare rive dem av seg, så en solhatt med bred brem kan være løsningen for dem. En treåring, derimot, kan nok komme til å synes at solbriller er riktig så fancy.

LES OGSÅ: Slik beskytter du deg mot solskader

LES PÅ NRK